Izgotovljen parket je nov izdelek moderne tehnologije. Združuje lastnosti tradicionalnega parketa z zahtevami današnjega časa. Zaradi svoje inovativne zgradbe omogoča enostavno in hitro polaganje parketa brez problemov, ki običajno nastajajo pri polaganju, kitanju, brušenju in lakiranju klasičnega masivnega parketa.

Izgotovljeni parketi so narejeni tako, da je na podlago iz brezove vezane plošče prilepljen sloj masivnega plemenitega lesa debeline od 5 do 3,5 mm. Takšna struktura z lahkoto ublaži naravno delovanje lesa v podu ter s tem zagotavlja njegovo stabilnost. Sloj masivnega lesa je lakiran v lakirnici, kjer so zagotovljeni optimalni pogoji lakiranja, brez vseh nepravilnosti, ki se pojavljajo pri lakiranju klasičnega parketa v prostoru, v katerem je položen.

Izgotovljeni parketi so narejeni iz različnih vrst plemenitega masivnega lesa domačih in eksotičnih vrst. Tudi površina lesa je lahko obdelana v različnih variantah: lakirana, oljena, beljena, krtačena, brušena, nažagana, toplotno obdelana, parjena…itd.